Sfeerimpressie Habitat huis Apeldoorn

Een kijkje in het Habitat Huis Apeldoorn waar 3 jongvolwassenen met veel plezier wonen. 

In dit unieke huis zal Evelyn (begeleider) de jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of autisme motiveren en stimuleren om in een normale woonsituatie zich verder te kunnen ontwikkelen en ontplooien. 

Diverse activiteiten rondom en buiten het Habitat huis Apeldoorn

In de buitenlucht bezig zijn vinden de bewoners fijn, daarom creëren we veel activiteiten in de tuin; sneeuw wegblazen, snoeien en onkruid weghalen. Daarnaast is het leuk om samen te koken en bbqen. 

We gaan ook graag buitenshuis op stap: vissen, met een zeilboot weg of naar het strand. 

 

 

BHV cursus in het Habitat Huis | maart 2022

De drie jonge bewoners van het Habitat Huis waren geïnspireerd en nieuwsgierig naar de BHV cursus die Evelyn (begeleider) had gevolgd. Om deze jongens te stimuleren en activeren heeft Evelyn dit aangevraagd bij het bedrijf Certified Services.

Dinsdag 8 maart 2022 was het zover! Het was een officiële cursus. De bewoners hadden zelf aangeven wat ze wilden leren; verband aanleggen, reanimeren, brandblusser en vlam in de pan doven. De jongens deden het super goed en hebben alle drie een certificaat ontvangen.
Dit hoort bij het gewone leven en je kunt anderen er mee helpen, dat geeft een goed gevoel!

Samen naar Oostenrijk | juni 2022

In mei 2022 zijn de bewoners met begeleiders een midweekje naar Oostenrijk afgereisd. En wat was het een geslaagde trip. Prachtig weer, mooie omgeving en veel indrukken en lol met elkaar. 
Ze gingen met de trein naar Schiphol, daarna vliegend naar Salzburg, daar werden ze opgehaald door een taxi en naar Maria Alm gebracht.

Volop avontuur beleefd met fietsen in de bergen, wandelen en van glijbanen afgegaan.
Ook hebben ze de Oostenrijkse keuken geproefd, maar ook zelf gekookt.

 

Het 'Hof van Saksen' ontdekken | oktober 2022

Op vrijdagmiddag 16 september vertrokken we naar Nooitgedacht in Drenthe, op weg naar het Hof van Saksen. Het Hof van Saksen is een vakantieresort met Saksische boerderijwoningen en vakantiewoningen. Dit staat vooral bekend om zijn vele glijbanen.

We zijn bijna dagelijks naar het zwembad geweest, dat was een super belevenis. Uiteraard hebben we de High Light van Drenthe bezocht, de hunebedden!

Wat hebben we nog meer gedaan? Op de toppen van de bomen gelopen, het boomkroonpad, wezen shoppen in Assen en we hebben gemidgetgolft.
Binnen in onze Saksische boerderijwoning hebben we lekker gerelaxt en spelletjes gedaan. Het was een hele fijne en waardevolle vakantie met elkaar.

De Midwinter Marathon van Apeldoorn | februari 2023

Het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland vind je in Apeldoorn! De 48e editie van de Midwinter Marathon Apeldoorn was weer een groot succes. De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. 

Op 5 februari hebben Fernando, Karel en Monique (vrijwilligster) deelgenomen. Ze hebben de 8 km hardgelopen.

Alle drie hebben ze er hard voor getraind en een mooie tijd neergezet. 
 

Herhaling BHV cursus | februari 2023

In februari hebben de bewoners, vrijwilligers en begeleiders een herhaling van de BHV (bedrijfs- en burgerhulpverlening) cursus gehad op locatie. Dit keer niet apart maar met elkaar.

Voor de eerste keer hebben we een AED apparaat aangesloten en mee gewerkt. Door onder andere deze extra ervaring was het wederom een zeer leerzame en geslaagde dag.

Met allemaal weer een behaald certifcaat voor een jaar! 

 

Hemelvaartsdag 2023

Ja we zijn weer wezen fietsen met het Habitat huis Apeldoorn! 

We vertrokken in de vroege ochtend met een leuke groep. De eerste koffiestop was in Wenum Wiesel, daar hebben we bij Philip en Monique geluncht. Vervolgens hebben we de fiets weer gepakt en zijn naar Assel getourd. Een mooie route door de bossen en heide.

Na een flinke tocht van 40 km hebben we heerlijk gegeten met de pizzarette bij Joost en Marjon. 

Top