Sfeerimpressie Habitat huis Apeldoorn

Een kijkje in het Habitat Huis Apeldoorn waar 3 jongvolwassenen met veel plezier wonen. 

In dit unieke huis zal Evelyn (begeleider) de jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of autisme motiveren en stimuleren om in een normale woonsituatie zich verder te kunnen ontwikkelen en ontplooien. 

Diverse activiteiten rondom en buiten het Habitat huis Apeldoorn

In de buitenlucht bezig zijn vinden de bewoners fijn, daarom creëren we veel activiteiten in de tuin; sneeuw wegblazen, snoeien en onkruid weghalen. Daarnaast is het leuk om samen te koken en bbqen. 

We gaan ook graag buitenshuis op stap: vissen, met een zeilboot weg of naar het strand. 

 

 

BHV cursus in het Habitat Huis

De drie jonge bewoners van het Habitat Huis waren geïnspireerd en nieuwsgierig naar de BHV cursus die Evelyn (begeleider) had gevolgd. Om deze jongens te stimuleren en activeren heeft Evelyn dit aangevraagd bij het bedrijf Certified Services.

Dinsdag 8 maart 2022 was het zover! Het was een officiële cursus. De bewoners hadden zelf aangeven wat ze wilden leren; verband aanleggen, reanimeren, brandblusser en vlam in de pan doven. De jongens deden het super goed en hebben alle drie een certificaat ontvangen.
Dit hoort bij het gewone leven en je kunt anderen er mee helpen, dat geeft een goed gevoel!

Samen naar Oostenrijk

In mei 2022 zijn de bewoners met begeleiders een midweekje naar Oostenrijk afgereisd. En wat was het een geslaagde trip. Prachtig weer, mooie omgeving en veel indrukken en lol met elkaar. 
Ze gingen met de trein naar Schiphol, daarna vliegend naar Salzburg, daar werden ze opgehaald door een taxi en naar Maria Alm gebracht.

Volop avontuur beleefd met fietsen in de bergen, wandelen en van glijbanen afgegaan.
Ook hebben ze de Oostenrijkse keuken geproefd, maar ook zelf gekookt.

 

Het 'Hof van Saksen' ontdekken

Op vrijdagmiddag 16 september vertrokken we naar Nooitgedacht in Drenthe, op weg naar het Hof van Saksen. Het Hof van Saksen is een vakantieresort met Saksische boerderijwoningen en vakantiewoningen. Dit staat vooral bekend om zijn vele glijbanen.

We zijn bijna dagelijks naar het zwembad geweest, dat was een super belevenis. Uiteraard hebben we de High Light van Drenthe bezocht, de hunebedden!

Wat hebben we nog meer gedaan? Op de toppen van de bomen gelopen, het boomkroonpad, wezen shoppen in Assen en we hebben gemidgetgolft.
Binnen in onze Saksische boerderijwoning hebben we lekker gerelaxt en spelletjes gedaan. Het was een hele fijne en waardevolle vakantie met elkaar.

Top